Recapitulare
1.Donald Trump ordonă execuția generalului Qassem Soleimani, cel mai iubit militar al Iranului.
2.Iranul promite că se răzbună.
3.Trump îi avertizează să nu miște în front, sau le bombardează 52 de obiective strategice.
4.Iranul i-o ia înainte și bombardează două baze militare americane de pe teritoriul țării vecine, Irak. Apoi mai lansează două rachete în grădina ambasadei SUA. Așa, de flavor.
5.De pe margine, mapamondul e îngrozit de perspectiva unui război.

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Personal, nu cred că va fi niciun război.
În 2012, Trump (pe atunci doar un om de afaceri) a afirmat în repetate rânduri că dacă Obama vrea să câștige un nou mandat, tot ce are de făcut e să înceapă un conflict cu Iranul. (Sursa : CNN)
Urmându-și propriul sfat, a cerut capul lui Soleimani, ca trofeu de campanie și pretext pentru a inflama Iranul.

A se consemna că n-am nicio simpatie pentru Soleimani. Dimpotrivă, sunt convinsă că era genul de individ misogin și pro-sharia cu care n-aș fi vrut să am de-a face în această viață. Dar execuția lui e cel puțin dubioasă, după ce, până mai ieri, fusese colaboratorul de bază al SUA în lupta contra ISIS.

Trump zice că era un terorist periculos, care plănuia ceva nasol împotriva Statelor Unite; noroc că l-am măcelărit la timp. Țineți cont de asta la alegeri.
Deducem că Pentagonul ar fi realizat recent că Soleimani era un agent dublu care, de fapt, ajuta ISIS. Vrem dovezi. În absența unor probe concludente la care să aibă acces și prostimea, Soleimani rămâne doar un suspect de terorism.

Ca fapt divers, Consiliul European are o listă cu persoane și organizații suspectate de terorism. Dacă un om se află pe lista neagră, vorba lui Dan Alexe, asta nu înseamnă că-l ucizi când îl vezi. Ci doar că nu-i dai pașaport/viză pentru țările UE. Dacă totuși se încăpățâneză să te viziteze, îți rezervi dreptul de a-i îngheța conturile și de a-l băga la beci. SUA și-a rezervat dreptul de a-i administra o bombă între ochi.

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Dar știi ceva, Trump ? Treacă de la mine, te cred pe cuvânt că Soleimani era un terorist periculos, deși până acum n-ai demonstrat-o.
Ești foarte meseriaș că l-ai găsit și l-ai anihilat din prima. Pentru că pe șeful ISIS, terorist DOVEDIT, ți-a luat ani de zile să-l găsești. Pe un prost care se ascundea într-un deșert. În DEȘERT, nu în munți, văi și peșteri. La vremea aia, mi-am permis să deduc că nici măcar nu ți-ai propus să-l găsești.

Când ISIS era pe mare val și detona tot ce prindea prin Europa, de le era frică cetățenilor să iasă și până la ABC-ul din colț, unde erai, Trump ?
Când soldații americani trimiși în Afganistan prin 2005, să eradicheze contrabanda cu opiu, se jeleau că numa’ nu găsesc câmpiile de maci, unde erai, Pentagon ? Mai aveam puțin și vă depistam noi plantațiile, pe Google Maps.

Asta mă enervează și acum. Ipocrizia și deficitul de coloană vertebrală. Adică, ori ți-ai propus pe bune să lichidezi toți teroriștii – iar atunci termini cu închid ochii la bombardarea Parisului, dar execut din prima atunci când am un interes – ori admiți că ești nemotivat/ incapabil și stai pe S-ul tău.

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Revenind la cazul curent – nu, nu cred că urmează al treilea război mondial. Nu știu cum se vor termina ostilitățile, dar părerea mea de civil nefamiliarizat cu conflictele diplomatice e că SUA și Iranul și-au dat deja mâna pe sub masă.

Intuiesc că Iranul a primit niște despăgubiri morale pentru prejudiciile de imagine din media internațională, iar situația urmează să fie aplanată cât de curând, după ce ambele popoare + restul planetei își vor primi porția de pâine și circ.
Rachetele n-au atins Ambasada. Cele două baze americane au fost bombardate de ochii lumii, după ce toți soldații au fost preveniți și evacuați. E evident că Iranul n-are nicio intenție să prejudicieze SUA cu adevărat. E doar așa, să nu spună lumea că n-a avut nicio reacție după episodul cu Soleimani.

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Există, desigur, și posibilitatea să mă înșel. Iar zilele noastre pe această prestigioasă planetă să fie numărate.
În acest caz, să ne relaxăm, zic.
Gurile rele spun că, în prezent, statele lumii dețin, cumulat, armament nuclear capabil să distrugă planeta până la stadiul de praf în univers, de vreo 300 de ori consecutiv.

Prin urmare, dacă se lasă cu artificii premature, ori murim toți fără urmă, ori supraviețuiesc câteva milioane, care vor naște copii cu 3 picioare.
Nu știu dacă așa arată regatul în care vrea Trump să fie faraon.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s