politia.gramaticii

…probabil ar fi constructiv să te gândești în ce domeniu al vieții te simți inferior într-o asemenea măsură, încât ai nevoie să pui la colț niște străini, ca să-ți reechilibrezi stima de sine. Să te simți superior în mod artificial, dând cu barosul în capul unora care au minusuri într-un domeniu în care tu te mai pricepi.

*Excludem cazurile în care postezi ceva, iar o persoană te atacă în comentarii, într-un stil huliganic și neargumentat, cu o gramatică de baltă.
În cazul ăsta, un : ”Cucoană, întâi revizuiește-ți gramatica și revino după să ne certăm.” intră la legitimă apărare. Încasezi, returnezi. Legea talionului.

Aici e vorba doar despre situațiile în care, fără să-ți fie solicitată opinia/fără să fii provocat, găsești oportun să corectezi oamenii pe internet.
Crudul adevăr e că n-am întâlnit niciodată un om fericit și mulțumit cu propria viață, care să aibă impulsul de a le face rău celor din jur. Nici măcar într-o manieră soft, ca asta. Complexele de superioritate nu pot izvorî decât dintr-o gârlă de frustrări.

Acum…probabil că asta nu e neapărat evident pentru toată lumea. Iar cel pe care l-ai corectat va fi doar furios și atât. Dar un psiholog cât de cât dus pe la școală te va citi ca pe o carte de colorat. Ba chiar, dacă a fost pe la școală un pic mai mult, va fi capabil să intuiască și domeniul frustrărilor. 

cropped-13023-fleur-de-lis.png

În ultimă instanță, trăim într-o lume liberă, în care fiecare e cu a mă-sii și fiecare are dreptul să scrie după cât îl duce capul. Sau abilitățile însușite în clasele primare.
Dacă te zgârie pe retină greșelile de scriere ale unor diverși, dă-le unfriend. Sau unfollow, să fii sigur că nu te molipsești, dar nici nu-ți detonezi obligațiile sociale. Cu o aroganță asumată, mărturisesc că și eu fac asta uneori.
Pe de altă parte, dacă nu i-ai avut niciodată în listă, dar te străbate impulsul, recitește prima frază a acestui paragraf.
Apoi prima frază a articolului.
As easy as that.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s