74379940_1313490502165951_6326337821707599872_n

Facts :
1.Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis s-au calificat în turul 2 al alegerilor prezidențiale.
2.Doamna Dăncilă îl somează de ceva timp pe domnul Iohannis să accepte o dezbatere televizată cu dânsa.
3.Domnul Iohannis iese public și afirmă că în restul campaniei, se va concentra doar pe întâlnirile cu electoratul, er : No way, doamna Dăncilă !
Iar situația începe să calce pe nervi un număr din ce în ce mai mare de alegători. Ai ambelor tabere.


Mi-e greu să pricep ce-l reține pe domnul Iohannis.
Consideră că o astfel de confruntare ar fi sub demnitatea lui ? Că ar face-o praf pe Dăncilă din primele două fraze ?
În acest caz, inițiativa dezbaterii ar trebui să-i aparțină. Pentru că puține lucruri în viață îți aduc o satisfacție mai mare și mai meschină decât dominarea unei discuții în contradictoriu. Sau…nu e cazul ?
Pe de altă parte, într-o democrație funcțională, ai obligația morală de a participa la dezbateri publice cu contracandidatul care a ajuns în finală alături de tine. Oricine ar fi persoana. Oricât de tare ți-ar displăcea. Dacă te califici cu Bianca Drăgușanu, dezbați cu Bianca Drăgușanu. Case closed.

Sau crede cineva că, în 2016, Donald Trump murea de dragul lui Hillary Clinton ? Sau că Hillary n-a avut niciodată impulsul de a-și înfige manichiura în gâtul lui ? Totuși, s-au prezentat amândoi în fața națiunii, calmi (în limita posibilităților), la o dezbatere prezidențială. Asta pentru că știau amândoi ceva ce nouă pare să ne scape.
Că poporul nu e bichonul candidaților. Că poporul o dată se inflamează când vede că nu-l respecți. Și-ți poate da șah mat la vot când vrea el.

Știți ce mă intrigă cel mai tare, domnule Iohannis ?
Faptul că eu, personal, n-am refuzat niciodată o dezbatere cu niciunul dintre contestatarii PSD care m-au abordat. Mulți dintre ei, susținătorii dumneavoastră efervescenți.
Și mai știți ceva ?
Când nu prea mă mai pot contrazice, cei mai mulți mă invită la cafea.
Încercați și dumneavoastră. Măcar o dată la 5 ani. 

Legenda spune că, în 2014, dumneavoastră erați cel care-l trăgea de mânecă pe Victor Ponta să iasă la dezbatere. What happened ?


În final, excluzând toate ipotezele de mai sus, singura variantă viabilă care rămâne e că domnul Iohannis se teme ca o astfel de dezbatere să nu-i scadă actualele procente confortabile. Ceea ce e și mai grav. Ar însemna că se teme să nu iasă șifonat din discuție.
Oricare v-ar fi motivația, Herr Präsident, cert e că impresia pe care o lăsați electoratului dumneavoastră nu e una dintre cele mai favorabile. Pe paginile unora dintre susținătorii dumneavoastră încep să circule meme-uri care vă portretizează ascunzându-vă sub pat, în timp ce doamna Dăncilă vă trage de mână, să discute cu dumneavoastră. Până și redacția Times New Roman s-a declarat azi enervată de această situație. 

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Concluzia ?

Consider că domnul Iohannis, în colaborare cu doamna Dăncilă, ne datorează o dezbatere. Din respect față de populația acestei țări.

Care, la ultima verificare, nu era bichonul nimănui. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s