insula-5

Mai auzisem de “Insula Iubirii” şi mi s-a părut o producţie de toată jena încă din prima clipă. Dar numai săptămâna asta s-au aliniat planetele de aşa natură, încât să mă şi uit la 20 de minute din capodoperă. Mai mult n-am rezistat.

Aşadar, conceptul emisiunii pare a fi următorul – nişte cupluri se duc pe o insulă (pustie, credeam eu. În realitate e un resort turistic.). Acolo, sunt separaţi. Fetele cu fetele, băieţii cu băieţii. Prin clădirea fetelor mişună nişte musculoşi îmbrăcaţi sumar – ispitele – , al căror unic scop pe durata emisiunii e să le strice casa. Valabil şi pentru băieţi, care sunt tentaţi cu nişte gagici tunningate, de n-a văzut neam de neamul lor aşa ceva prin sat la ei.

Participanţii sunt filmaţi în permanenţă, iar când unul dintre ei cedează presiunii şi scoate ispita la cofetărie, Radu Vâlcan (luminatul moderator) îi cheamă la şedinţă pe inculpat şi pe consoarta izolată în cealaltă clădire. Îi arată părţii vătămate poze şi filmări, ca să fie circul complet, apoi îl trimite acasă pe inculpatul care nu şi-a strunit utilajele. Cu consoarta nu mi-e clar ce se întâmplă şi nu mi-a păsat suficient cât să mă documentez. Cert e că fericitul fost cuplu nu se mai califică pentru premiul final. Ceva de genul ăsta. 

Rând pe rând, cel puţin un membru al fiecărui cuplu sfârşeşte prin a se deda la ispite în văzul întregii ţări şi e trimis acasă. Câştigă cuplul în care ambii parteneri rămân fideli până la sfârşit.

Personal, consider că formatul emisiunii e o porcărie şi nu văd cum doi oameni întregi la cap ar participa la aşa ceva, fie şi contra unei sume consistente de bani. Ah, că mulţi ghiorlani vor să fie vedete ? De acord. Dar, chiar şi aşa, câţi bani ar trebui să-ţi dea cineva ca să fii cobai într-un incubator uman, unde iubitul să te înşele în direct ? Iar tu să-ţi fluturi desú-urile în văzul naţiunii şi să cofetăreşti cu un dubios pus acolo în rolul de armăsar de prăsilă ?

Cert e că există oameni dispuşi la orice şi există oameni cu o vocaţie de voyeurişti, care sunt telespectatorii primilor.  

cropped-13023-fleur-de-lis.png

Lucrând pe caz concret, secvenţele pe care le-am văzut eu sunt de noaptea minţii.

În primele 20 de minute, toată emisiunea a gravitat în jurul unei anume Geanina. 

Geanina

geanina-insula-iubirii-840x500

Blondă, creaţă, tunsă scurt, cu gene false vizibile din satelit. Am dedus că-n episoadele anterioare s-a cuplat cu cineva, apoi s-a decuplat, iar acum îi dă târcoale un altul, care-i spune că nu vrea să profite de naivitatea ei. Ea fiind în bikini în momentul dialogului. Un fel de : Prietenă, te văd prea disponibilă. 

Neîmplinirea existenţială a Geaninei e vizibilă şi-n următoarea scenă, când discută cu Denisa, personaj secundar.

Geanina : Nu ştiu ce să fac !

Denisa : Fă ce simţi ! 

Geanina : Nu am cu cine !

cropped-13023-fleur-de-lis.png

În continuare, apare un tatuat, care împărtăşeşte publicului cât de tare s-a zbătut el până a cucerit-o pe una dintre concurente :

Ştiţi, ei nu-i place să doarmă singură. Şi, uite aşa, i-am zis : „Nu vii să dormi cu mine ?”. Şi a venit.

Revenim la Geanina, care acum discută cu Teodora. Teodora îi spune că trebuie să ne alegem partenerii în funcţie de cum suntem şi noi, că nu putem să ne alegem pe cineva „prea wow”, dacă noi suntem praf. Geanina nu se prinde.

(Notă personală – Teodora pare genul care nu s-a dus acolo să se cupleze, ci să creeze intrigi între participanţi. I-aş acorda o şansă rezonabilă pentru marele premiu.)

Urmează o scenă random cu un mastodont încruntat, împărţind incinta cu trei femei.

Geanina din nou, care, de pe o terasă, întreabă populaţia cu cine s-ar potrivi mai tare. I se răspunde unanim că George. În câteva minute, pe terasă apare George, care o prinde de picior şi spune : Copane. Bulan.

George

img

Urmează o scenă cu Geanina punând manele la o petrecere.

Scenă cu Geanina şi George, plimbându-se de mână pe plajă.

Scenă finală cu fostul Geaninei, care spune cu un zâmbet imens : George e meseriaş. A făcut-o să mă uite.

Atât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s