benefits_of_adoption-e1486162461493-620x415

1900, vara. Anul e irelevant. 

Bunicul meu matern păzea vaca pe pășune. 

Zărește un copil în depărtare. Unul dintre orfanii satului, care trăia din mila vecinilor. Sălbatic, zdrențăros, speriat. 

Copilul se așază pe iarbă, la distanță. Bunicul meu îi zâmbește. Copilul se trage pe iarbă, puțin mai aproape. Rămâne acolo. După câteva minute, vine și mai aproape. Tot mai aproape. Până când ajunge lângă bunicul. Niciunul nu spune nimic. 

Bunicul îl mângâie încet pe cap. Copilul se lipește de el. Bunicul continuă să-l mângâie pe cap, în tăcere. 

A doua zi, aceeași câmpie. Copilul apare din nou la orizont. Se așază în depărtare, apoi se apropie încet. Bunicul îl mângâie pe cap din nou. Niciunul nu spunea nimic. 

Luni la rândul, copilul a revenit în fiecare zi, tânjind după acel strop de afecțiune umană. 

Pentru că omul nu trăiește numai cu mâncare. Căldura sufletească a celor care ne iubesc ne ține mai mult decât mâncarea și apa. 

…asta a spus bunica mea(la rândul ei rămasă orfană din copilărie), atunci când și-a încheiat relatarea.  Bunicul a murit de 14 ani, dar povestea a rămas în arhiva familiei. Căldura sufletească ce ține omul în viață, mai mult decât mâncarea și apa. 

Pentru mine, orfelinatul e un abator de suflete. Până și un cuplu de lupi care ar vrea să adopte un copil, ar trebui lăsat (de la maestrul R.A., citire). 

Realitatea de pe teren e că n-am văzut nicăieri gay de mână, înghesuindu-se la ușile orfelinatelor, precum creștinii la tigăi. 

Iar dacă, totuși, vrem să împiedicăm cu orice preț acele ipotetice adopții în cupluri gay, am o propunere malefică. Ia să golim noi toate centrele, adoptând toți copiii înaintea lor.  

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s